BARTÓK KÖZÖNSÉGHANG

2016.máj.02.
Írta: Bartók Kamaraszínház Szólj hozzá!

Palkó Dorka - Top Dogs

Tisztelt Társulat!
Nagyon vártam az előadást, mert a korábbi időpontokra nem tudtam elmenni. Habár ebben az évadban megannyi nagyszerű élményben volt részem a színházban -amit ezúton is köszönök-, a Top Dogs mindet felülmúlta.
Ez a darab valami egészen különleges élményt nyújt, letaszít és közben magával ragad, jól megrángatja az ember lelkét. Én konkrétan a két órát majdnem végig sírtam, hol a nevetéstől, hol a döbbenet hatására: kész hullámvasút.
Ez szerintem több okból lehetett így:
Egyfelől a kiváló színészi alakítások, másrészt a mondanivalója miatt. Ami viszont a legnagyobb húzás volt, és amiért ez egy igazán erős előadás, az az, hogy a közönség is a színpadon foglal helyet. A zene, ami szintén passzol a darabhoz, ott lüktet az ember gyomrában, miközben látni a színészek arcának összes rezdülését,  amíg kibontakozik egy iszonyú fájdalmas jelentéstartalom...ez így egyben szinte már sokkoló.
Egy pár percig el is felejtettem tapsolni a végén:)
Nem értek a színművészethez, sem a kritikához, csak szeretek színházba járni, de az a véleményem, hogy ezt nagyon sikerült megragadni és mindenkinek csak ajánlani tudom!
Kívánok a jövőben is rengeteg szép sikert és jó munkát;
Üdvözlettel:
PD

Kertes Klára és Lénárt András - Top Dogs

Kedves Társulat,

 

Isteni volt a mai előadás a Szkénében. A darabot ismertük, de ez egy egészen másmilyen interpretáció volt. Remek volt a szöveg, nagyon tetszett a mozgás, és az egész előadás nagyon szórakoztató volt. Gratulálunk az alkotóknak és a színészeknek is. Kellemes meglepetés volt, nagyon élveztük. Jöjjenek máskor is, és lehet, hogy mi is elmegyünk Dunaújvárosig egy ilyen élményért.

 

Szkénések, hívjátok őket!

 

Köszönjük,

Kertes Klára és Lénárt András

Preizler Nikolett - Kövek a zsebben

Nem volt még előadás, amin ennyit nevettem volna. Érthetőek a szerepváltások is, amitől az elején azért kicsit féltem. Szerintem sokat tett hozzá, hogy szó szerint testközelből nézhettük az előadást. Olykor akár részese is lehettünk.
Le a kalappal a két színész előtt hogy ezt így megtudják csinálni. 
Gratulálok a Bartóknak, hogy ilyen színvonalas előadásokat tud nekünk nézőknek mutatni. 

Kövek a zsebben - Anna Szigeti Ernőné

Ezt a fantasztikus darabot magam is láttam, és szívből ajánlom mindenkinek. Témája mélyen elgondolkodtató, de a két kiváló színész tolmácsolásában, és a rendezői megoldásoknak köszönhetően kacagva sírunk a darab végén. Nézze meg aki csak teheti, mert érdemes.

Kelemen Adrienne - Offlány

Az elmúlt napokban iskolánk két osztálya is olyan szerencsésnek mondhatta magát, hogy a saját osztálytermébe jött el a színház. Az Offlány című tantermi darabot láthattuk.
Mind a diákok, mind a pedagógusok nevében szólok, amikor köszönetet mondok Polgár Lilla és Gasparik Gábor színművészeknek színvonalas előadásért, és az azt követő izgalmas drámaóráért.
Gratulálok ehhez a kitűnő  kezdeményezéshez, és a feledhetetlen előadáshoz.
Kérem továbbítsátok levelemet az illetékeseknek.

Köszönettel: Kelemen Adrienne és Horváthné Orbán Katalin osztályfőnökök, 10/E1  és 10/RV1 osztály

Dunaferr Szakközépiskola Villamos Tagintézménye

Palkó Anna - Don Quijote voltam

A sok negatív felhang és az abszolút pozitív kritika után félve ültem be az előadásra. Aztán azt gondoltam, hogy talán most jött el az a pillanat, amikor kisebb csalódással kell kijönnöm majd a színházból, hiszen nem lehet mindig, minden jó. Azonban épp az ellenkezője történt! Személy szerint nagyon élveztem a darabot, és úgy hiszem, hogy a rengeteg rágalom csupán azért volt, mert a dunaújvárosi közönség nem érett meg a modern színházra. A tavalyi évadban is volt szerencsém megnézni egy Hegymegi Máté által rendezett alkotást, így nem volt ismeretlen számomra a világa. Fantasztikus színészi játék és nagyon kreatív megoldások jellemzik a darabot. Épp ezért tartom szomorúnak, hogy a közönség nem tudta értékelni a rengeteg munkát és energiát, amit ebbe a darabba fektettek színészeink és az alkotók egyaránt.

Én csak köszönetet tudok mondani, és sajnálom, hogy sokak szemében rossz a darab, mert egy rendkívül humoros, ugyanakkor egy elgondolkodtató, mélyebb értelemmel is felruházott  alkotás, mely tele van egyértelmű utalásokkal. A  klasszikus regény és a modern világ találkozása, mely egy önismereti ’utazásnak’ is felfogható.
​Üdvözlettel, Palkó Panka​

H. Márta - Kövek a zsebben

Tegnap sikerült megnéznünk a Kövek a zsebben című fantasztikus előadást. Elképesztő volt! Szívből gratulálok a szereplőknek, és a színháznak. Nem is tudtuk, hogy mire megyünk. Lenyűgöző alakítások, szuper, ötletes megoldások, utánozhatatlan hangulat. Sok előadást láttam már a Bartókban, de ez mindet felülmúlta! Köszönöm a fantasztikus élményt! H. Márta

Vass Tamás - Don Quijote voltam

Szívből gratulálok a Don Quijote voltam c. darabhoz a társulatnak! Nagyon köszönjük ezt az igazi színházi élményt! Az a véleményem, hogy igenis így kell (szabad) színházat csinálni a XXI. században. A darab kezdetén óvatosan vitték be "az erdőbe" a nézőt azzal a világgal, amit színházcsinálásnak ismerünk, majd az első részben előadták a populárisabb, (nevethetőbb) előjátékot, aztán a második részre kibontották az emberi mondanivalóval, életünk legfontosabb feladatával: önmagunkkal szembenézni, és önmagunkat megismerni. A technikai megoldások (kissé veszélyesek, de) frenetikusak voltak! Engem lenyűgözött az egész darab íve, eszköztára, gondolatvilága. Meggyőződésem, ha megfelelő helyre kerül a darab, izgatottá teszi majd a közönséget, és azt gondolom, talán számos elismerést is el fog érni. Még egyszer: Köszönjük!